Suïcidaal gedrag

De term suïcidaal gedrag verwijst naar het geheel aan gedachten, voorbereidingshandelingen en pogingen die een zekere intentie uitdrukken om zichzelf te doden.

Lees meer »

Gordijnen

Morgen komen de nieuwe gordijnen; prachtige witte 'inbetweens'. Deze gordijnen beschermen mijn ramen enigszins voor inkijk terwijl ik prima naar buiten kan kijken. Dit doet me denken aan ogen. De ogen, zijn dan als het raam. Ogen zijn de spiegels van je ziel; zoals je het zelf ziet en uitdrukt, maar ook hoe anderen het zien. Je ogen liegen niet, ze onthullen je emoties, persoonlijkheid en zelfs je intenties. Als iemand een depressie heeft kunnen ze ogen dof zijn, ze verliezen hun glans, net zoals de persoon ook de glans in zijn/haar leven niet kan vinden. Inderdaad, alles wat je voelt wordt weerspiegeld in deze spiegels van je ziel. En toch is deze ziel niet bij iedereen zichtbaar. Want die ziel moet dan wel helder in het lichaam van de persoon aanwezig zijn. Als iemand niet meer geloofd in het leven dan zijn de ogen leeg, als een ziel die niet leeft. 

Lees meer »

APKaatje

Herken je het dat je wel eens met iets zit, ergens over loopt te tobben, in kringetjes blijft denken en dat je er niet aan uitkomt? Je hebt er al met wat vrienden en vriendinnen over gesproken maar daar wordt je niet echt veel wijzer van. Je zou eigenlijk eens van een professional willen horen hoe die erover denkt. Iemand die onpartijdig haar licht schijnt op de hele situatie. Iemand die snapt waar je mee zit, die de boel op een rijtje kan zetten en over de juiste tools beschikt om jouw tips & trics te geven over hoe nu verder. Dan hoef je niet meteen een heel therapie-traject in toch? Soms is 1 gesprek al voldoende.

Lees meer »

EMDR

"EMDR is een krachtige methode om de impact van nare gebeurtenissen te verminderen. Het zorgt ervoor dat je minder last hebt van angst, verdriet, schaamte of schuld. Je kunt je weer vrijer voelen en meer genieten van het leven."

Lees meer »

Box breathing

Box breathing is een super krachtige én eenvoudige manier om te ontspannen en je ademhaling weer op een normaal en kalm tempo te krijgen. De oefening helpt een drukke mind te bedaren, het lichaam te ontspannen en je focus en alertheid te verbeteren. Box breathing is een ademhalingstechniek die goed in het dagelijks leven geïntegreerd kan worden als er momenten zijn waarbij je in één keer veel stress, paniek of angst ervaart.

Lees meer »

Het Peter Pan Syndroom

Het Peter Pan Syndroom is geen officiële diagnose uit de DSM V maar een term die door therapeuten wordt gebruikt om mensen te omschrijven die niet volwassen willen worden. De meeste mensen met dit syndroom zijn mannen maar vlak de vrouwen ook niet uit. Het kan handig zijn om dit te herkennen bij je partner en om te weten hoe je hier het beste mee om kunt gaan, zodat je zelf overeind blijft. 

Lees meer »

Relatietherapie

Elke partnerrelatie kent naast ups ook downs. Kom je er samen niet uit en duren de problemen te lang dan kan hulp van een onpartijdige professional een goed idee zijn.

Lees meer »