Acupunctuur zonder naalden, voor emoties en gevoelens

Volgens de eeuwenoude traditionele geneeskunde een levenskracht door ons lichaam die alle organen met elkaar verbindt. Die levenskracht wordt gezien als een netwerk van 12 energiebanen: 12 hoofdmeridianen.  

Naast de lichamelijke functie heeft iedere meridiaan daarnaast ook een specifieke psychologische functie en dat is hetgeen waar ik me op richt. De Meridianen zijn vernoemd naar het orgaan waaraan ze gekoppeld zijn. Je vindt de zelfde meridiaan ( bv. de galblaas meridiaan) met zijn drukpunten dan ook zowel links als rechts in je lichaam terug. De rechter lichaamshelft spreekt altijd over je gevoel of gedrag t.o.v. de ander, ten opzichte van de buitenwereld. De linkerkant van je lichaam spreekt altijd over het gevoel of gedrag dat je naar jezelf toe hebt. 

Ik werk met een acupunctuur-pen: dmv van drukken op de acupunctuurpunten of het stimuleren van de acupunctuurpunten d.m.v. impulsen. Deze elektrische impulsen werken op dezelfde manier als acupunctuurnaalden. De acupunctuur wordt alleen toegepast ter ondersteuning van de gesprekken en is niet bedoeld voor lichamelijke klachten. Voor lichamelijke klachten zijn voldoende gediplomeerde acupuncturisten te vinden. Mijn specialiteit ligt in het kader van emoties en gevoelens waarbij ik ook Bach Bloesems kan combineren met acupunctuur. Klik hier voor meer info.