EMDR

"EMDR is een krachtige methode om de impact van nare gebeurtenissen te verminderen. Het zorgt ervoor dat je minder last hebt van angst, verdriet, schaamte of schuld. Je kunt je weer vrijer voelen en meer genieten van het leven."

- Francine Shapiro, grondlegger van EMDR.

 

Eye Movement Desensitization and Reprocessing, een hele mond vol voor een effectieve wetenschappelijke methode bij diverse klachten. Ik leidt therapeuten op om EMDR te kunnen/mogen geven en geef al EMDR vanaf 2007. Dus ik durf mezelf gerust een EMDR specialist te noemen en maak gebruik van de allernieuwste apparatuur om de EMDR optimaal uit te kunnen voeren. EMDR kan ingezet worden bij trauma's, angsten, fobieën, depressieve klachten, lichamelijke pijn, stress, negatief zelfbeeld/eigenwaarde etc. 

Ik heb ervaring met EMDR bij kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. 

Het is belangrijk dat er zorgvuldig gewerkt wordt. Het gebeurt te vaak dat ik cliënten krijg bij wie de EMDR 'niet geholpen' heeft en wanneer ik dan doorvraag blijkt dat de EMDR niet geheel volgens protocol toegepast is. Soms gebruikt men alleen een koptelefoon met klikjes. Dat heb ik zelf ook heel lang gedaan totdat nieuwe onderzoeken uitwezen dat oogbewegingen altijd de voorkeur hebben, mits dit mogelijk is. Omdat ik ook bij- en nascholingen verzorg ben ik goed op de hoogte van de nieuwste protocollen en EMDR methodieken.