Heb jij een wachtlijst?

Een afspraak voor een consult kennismakingsgesprek kan binnen 1 á 2 weken.

Heb ik een verwijzing van een huisarts nodig?

Nee, je kunt zonder verwijzing gewoon bij mij terecht. Met verwijzing kan natuurlijk ook. 

Worden de gesprekken vergoed?

Ja, als je aanvullend verzekerd zijn er een groot aantal zorgverzekeraars die een gedeeltelijke vergoeding geven. Je kunt hier kijken of in jouw geval ook zo is. 

Wat is de frequentie van gesprekken?

Individuele gesprekken zijn in het begin vaak iedere week en daarna om de 2-3 weken. Als er sprake van een crisis is dan zit er minder tijd tussen. Partnerrelatiegesprekken zijn meestal om de week. We plannen altijd in overleg. 

Wat betekent psychosociaal?

Psychisch(psycho): heeft te maken met uw gevoelens en gedachten. Sociaal: heeft te maken met andere mensen of instanties. Psychosociale problemen zijn een combinatie van deze twee. Lichamelijk problemen kunnen er ook bij horen, evenals spirituele issues. 

Ben jij een psycholoog?

Nee, ik ben psychosociaal  therapeut. Een psycholoog is universitair geschoold en ik heb een 4 jarige beroepsopleiding op HBO niveau gevolgd. Een psycholoog is gebonden aan een Daignose Behandel Code en zal dus een diagnose moeten stellen. Ik hoef dat niet en doe dat ook niet. Natuurlijk heb ik kennis van de DSM V en zal ik je doorverwijzen als ik denk dat je meer nodig hebt. Ik kijk naar jou als persoon en naar alles wat daarbij hoort en ik 'label' niemand.

Kan ik met alle problemen bij jou terecht?

De cliënten die bij mij komen voor psychosociale therapie hebben zeer uiteenlopende vragen, moeilijkheden en/of verhalen. Ik vind niet snel iets te ingewikkeld. 

Echter, ik ben niet voor alle problematiek geschikt. Wanneer ik de indruk heb dat er meer intensieve hulp nodig is of dat het van belang is dat er vanuit meerdere disciplines mee wordt gedacht met je, dan zal ik je (terug) verwijzen naar de huisarts met een advies voor de GGZ.

Werk je ook met kinderen/jongeren?

Ja en nee. Ik ben van mening dat ik met kinderen kan werken om de ouders te adviseren. Kinderen hebben echter vaak speltherapie nodig en daar ben ik niet voor opgeleid. Wat ik wel doe, als ik hier vraag naar krijg, zijn gesprekken met jongeren voor wie praten of EMDR een passende vorm van therapie is. Meestal vanaf de leeftijd van 14 jaar.

Heb jij affiniteit met spiritualiteit/geloof?

Ik ben katholiek opgevoed en de laatste jaren heb ik me verdiept in Wicca. Neem eens een kijkje op mijn site. 

Kan jij mij ook gewoon alleen maar coachen?

Ja dat kan ik zeker. Coaching gaat veelal persoonlijke ontwikkeling en helpt je werken aan een bepaald doel. Coaching wordt niet vergoed door de zorgverzekering.

(hoe) Kan ik een afspraak annuleren?

Je kunt bij mij altijd annuleren. Liefst wel een dag van tevoren. Je kunt me een appje sturen of zelf de afpsraak wijzigigen via de clientportal.

Wat mag ik van jou als therapeut verwachten?

Je mag verwachten dat ik als gecertificeerd psychosociaal therapeut volledig mijn best doe om jou zo snel mogelijk en vakkundig te helpen. Hierbij zijn privacy, vertrouwen, openheid en eerlijkheid heel belangrijk voor mij.

Wat heeft therapie-in-breda te maken met Stichting Psychosociaal Welzijn?

Stichting Psychosociaal welzijn doet allerlei dingen op psychosociaal gebied en 1 ervan is het geven van psychosociale therapie. Deze site is als extra gemaakt om eerder gevonden te worden op Google en om mensen die therapie willen bij mij niet te vermoeien met de zaken van de stichting.

Kan ik bij jou praktijk gemakkelijk parkeren?

Ja. Rondom het gebouw zijn een aantal parkeerplaatsen waar ik mijn praktijk heb (in de loods van Stichting Psychosociaal Welzijn) zijn een aantal parkeerplaatsen. Let wel op dat je niet voor de roldeur van een ander loods parkeert.  Als het hier vol is, is er altijd voldoende parkeergelegenheid aan de overkant van de straat. Het parkeren is gratis.

Kan ik mijn fiets veilig stallen bij jou?

Ja. Als je met de fiets komt kunn je de fiets binnen zetten.

Ben jij makkelijk bereikbaar als ik met het openbaar vervoer kom?

Ja. Ik adviseer om even de juiste busroute te kiezen via de hiervoor bestemde app/website. Het is een minuutje of 5 lopen vanaf de dichtstbijzijnde bushalte. En als je met de trein komt zijn er OV-fietsen te huur op het station Breda, je moet dan ongeveer 10 minuutjes fietsen.

Gelden voor online gesprekken dezelfde tarieven?

Nee. Omdat ik dan geen verwarming/airco hoef te gebruiken zijn deze gesprekken iets goedkoper. Zie Tarieven