Het kiezen van de correcte Bach bloesem kan iets ingewikkelder zijn dan de meeste mensen denken. Bij het samenstellen van een Bach bloesem therapie moet er immers rekening worden gehouden met je karakter en de emoties die op dat moment een negatieve rol spelen. Als Bach bloesem therapeut ben ik erin gespecialiseerd om voor jou de ideale Bach mix samen te stellen, op basis van je hulpvraag. Die mix bestaat uit de Bach bloesems die jou optimaal kunnen ondersteunen bij jouw specifieke hulpvraag. 

Wat zijn Bach Bloesems

De Bach bloesem remedie is een ondersteunende therapie, ontwikkeld door Dokter Edward Bach. De therapie is erop gebaseerd dat bepaalde bloesems een harmoniserende en positieve kracht bevatten en werkzaam zijn op het energetisch niveau. Bij de bereiding van bloesem extracten of bloesem remedies worden de vier elementen waaruit alles in onze wereld is opgebouwd – aarde, water, licht en vuur – bij elkaar gebracht in de vrije natuur: de bloembladen van een bepaalde plant of bloem worden in een kom met bronwater gedaan en temidden van de planten waarvan de bloembladen zijn geplukt op de aarde gezet en enkele uren aan zon en licht blootgesteld.
Je zou kunnen zeggen: dat het energetische patroon van de plant, wat zijn hoogste en zuiverste vorm aanneemt in de bloem, zich deelt in het proces van zonnepotentiëring, toegevoegd aan het medium water. Dit gepotentieerde water is de moedertinctuur (ter conservering wordt een gelijke hoeveelheid cognac toegevoegd).

De bloesemremedies die Dr. Bach ontwikkelde, hebben dus een corrigerende werking op het energieveld van de mens. Een goed gekozen bloesemremedie maakt een corrigerende energie in het lichaam vrij, die de energie weer laat stromen zoals ze hoort te stromen.

Bach bloesem: 100% veilig en geen bijwerkingen

Bach bloesems zijn volledig natuurlijk en kan zowel door kinderen als door volwassenen met veel succes worden gebruikt. Er is geen enkele bijwerking, je kunt ze niet overdoseren en ze werken niet verslavend. Ze kunnen gebruikt worden in combinatie met andere medicatie of behandelingsvormen, inclusief homeopathie, zonder de werking hiervan te belemmeren.

De Bach bloesem therapie samenstellen

Bij het samenstellen van de Bach bloesem remedies wordt eerst en vooral rekening gehouden met de specifieke symptomen die je vertoont. Voor het samenstellen van de Bach bloesems wordt dan een keuze gemaakt uit de verschillende categorieën waarin Dr. Edward Bach de bachbloesems indeelde. Dit zijn de groepen (schuingedrukt zijn de nieuwe benamingen)

  • angst – je zorgen overwinnen
  • onzekerheid – ken jezelf
  • gebrek aan interesse in het hier en nu – leef bij de dag
  • eenzaamheid – maak contact met anderen
  • overgevoeligheid voor invloeden van anderen – blijf bij jezelf
  • ontmoediging en wanhoop – vind hoop en geluk
  • overbezorgdheid voor het welzijn van anderen – leven en laten leven

Er zijn 38 bloesemessenties gemaakt van een verscheidenheid aan bloesems, wilde planten en struiken. Elke essentie heeft betrekking op een specifieke emotie die iedereen van tijd tot tijd kan ervaren. Volgens dr. Bach kan je maximaal zeven van zijn bloesems combineren om een mix te creëren die gepersonaliseerd is voor individuen op basis van hun unieke situatie.

  • Alleen te verkrijgen tijdens een psychosociaal consult.

Disclamer:   Deze therapie geneest geen ziekten en mag ook in geen geval noodzakelijke, medische behandelingen vervangen. Bij de Bach Bloesem Remedies wordt uitgegaan van het principe dat de lichamelijke weerstand wordt ondermijnd door een negatieve gemoedstoestand en daarom ondersteunend werkt t.a.v. lichamelijke klachten.